top of page

Walmart 2300 mağazasında dijital raf etiketlerini kullanıma sunuyor

Yeni teknoloji, Amerikalı alışveriş devinin fiyatlandırmayı kolaylaştırmasını sağlayarak hem müşteriler hem de çalışanlar için yeni bir deneyim sağlıyor.



Walmart, dijital raf etiketlerini (DSL) ülkede bir lokasyonunda denedikten sonra yeni teknolojinin 2026 yılına kadar ABD genelindeki 2300 mağazada daha kullanıma sunulacağını duyurdu. Mağazalarının dijitalleşmesini hızlandırmayı hedefleyen perakende şirketi, DSL teknolojisinin şirkete üretkenliği artırma, yürüme süresini azaltma, stok ikmalini basitleştirme ve daha hızlı sipariş toplama ile yerine getirme olanakları sağladığını belirtti.


Vision Group tarafından geliştirilen dijital raf etiketleri, Walmart'ın raflardaki 120 binden fazla ürüne ait haftalık binlerce fiyat güncellemesini yönetmesini kolaylaştırıyor. Şirketin sunduğu DSL teknolojisi sayesinde iş ortakları; envanterde, siparişleri yerine getirmede ve müşteri etkileşiminde önemli bir operasyonel değişimi temsil eden ve gelişmiş müşteri deneyimi sağlayan bir uygulama aracılığıyla fiyat etiketlerini rahatlıkla yönetebiliyor.



DSL'in denendiği Walmart yerleşkesi olan Teksas'ta Gıda ve Sarf Malzemesi Ekip Lideri olarak çalışan Daniela Boscan konu hakkındaki görüşlerini "Dijital raf etiketlerine geçiş, müşterilerimiz ve ortaklarımız için oyunun kurallarını değiştirecek bir gelişme. Bu sadece verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırmakla ilgili değil, aynı zamanda sürdürülebilirliği işimize entegre etmekle de ilgili. Bu çalışma operasyonel atıkların azaltılmasına yardımcı oluyor." sözleriyle dile getiriyor.


Walmart'ın mağazalarını dijitalleştirme konusunda atacağı yeni adıma yönelik haber, Amazon Fresh'in ABD genelindeki marketlerinde 'Just Walk Out' teknolojisini geri getireceğini duyurmasından sadece birkaç ay sonra geldi. Just Walk Out ile Amazon Fresh mağazalarında kasasız teknolojinin yerini, müşterilerin ürünleri mağazadan ayrılırken okutmalarına ve otomatik ödeme yapmalarına olanak tanıyan akıllı alışveriş sepetleri alacak.



Opmerkingen


bottom of page