top of page

Visa ve Mastercard, ATM davası için 197 milyon dolar teklif etti

Ödeme devleri Visa ve Mastercard, ATM ücretlerini yapay ve bilinçli olarak yüksek tutmakla suçlandıkları davayı sonuçlandırmak için 197 milyon dolar ödemeyi kabul etti.



Toplu davada şirketler, ATM makinelerinden para çeken Amerikalılardan gereksiz, yapay ve bilinçli olarak yüksek ücretler almakla suçlanıyor.


Reuters'ın eriştiği mahkeme belgelerine göre Visa uzlaşma için 104.6 milyon dolar, Mastercard ise 92.8 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşmanın mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor.


Teklif, Nisan ayında ABD Yüksek Mahkemesi'nin, alt mahkemenin kararına itiraz ederek kart şirketlerinin itirazını reddetmesinin ardından yapıldı. Daha önce 2021 yılında Bank of America, JPMorgan Chase ve Wells Fargo 66 milyon dolarlık tazminat taleplerini çözüme kavuşturmuştu.


Visa ve Mastercard şu anda, biri banka dışı ATM'leri kullanan tüketicilerden, diğeri ise bağımsız para çekme makinelerine sahip şirketlerden olmak üzere birbiriyle bağlantılı iki toplu davayla karşı karşıya. Davaların nasıl sonuçlanacağı merak konusu.


Konu hakkında gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Comments


bottom of page