top of page

Ücretsiz edinilebilen temassız ödeme yüzüğü

Giyilebilir ödeme teknolojisi sağlayıcısı MuchBetter, İtalya'da mobil uygulama aracılığıyla 100 euro yükleme yapan kullanıcılarına temassız ödeme yüzüğünü "ücretsiz" şekilde sunmaya başladı.



MuchBetter'ın web sitesinden temin edilebilen seramik, pilsiz ve suya dayanıklı yüzüğe sahip olmak için müşteriler 5.99 euro teslimat ücreti ödüyor. Yüzüğü teslim aldıktan sonra MuchBetter cüzdan uygulaması ile eşleştirmek için NFC özellikli bir akıllı telefonun yakınında tutmak gerekiyor. Para yüklendikten sonra yüzük, temassız ödeme yapmak için kullanılabilir hale geliyor.


Yüzüğün İtalya'daki lansmanın ardından Almanya, Avusturya, İngiltere, İrlanda ve Polonya'da da satışa sunulması bekleniyor.



Giyilebilir cihazlar yaklaşık 10 yıldır piyasada; erişilebilir ve kullanılabilir durumda. Ancak temassız ödemelerdeki artışa rağmen bu cihazlar henüz popülerlik kazanamadı. Geçtiğimiz yıl İtalyan bankası Intesa Sanpaolo, İsveçli fintech Tapster tarafından geliştirilen ödeme yüzüğünü piyasaya sürmek için Mastercard ile işbirliği yapmıştı.


MuchBetter Pazarlama Müdürü Tom Lenihan konu hakkındaki görüşlerini "Ödeme yüzüklerinin ve benzer giyilebilir cihazların kısa bir süre içinde telefon ve temassız kart ödemelerinin yerini alacağına inanıyoruz. Muchbetter olarak tüketicilere, ödeme tercihleri konusunda daha fazla özgürlük ve esneklik sunma akımında ön saflarda yer almak istiyoruz." sözleriyle dile getirdi.

Comments


bottom of page