top of page

Şubelere veda sürüyor: Lloyds, 60 şubesini kapatıyor

Lloyds Bankacılık Grubu, bu yılın geri kalan döneminde ve 2025 yılı boyunca toplamda 60 banka şubesini kapatacağını duyurdu.



Halifax ve Bank of Scotland'ı da bünyesinde barındıran bankacılık grubu, 2024 yılında 190, gelecek yıl ise 47 şubesini kapatmayı planlıyor.


Kapama listesine eklenen yeni şubeler arasında 28 Lloyds Bank, 17 Halifax ve 15 Bank of Scotland şubesi yer alıyor. Bu kapamalar, Ekim 2024 ile Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.


Lloyds Group, daha fazla müşterinin paralarını internet üzerinden ya da uygulamalar aracılığıyla yönetmeyi tercih etmesi nedeniyle, kapatılacak 60 şubenin kullanımının son beş yılda ortalama %52 oranında düştüğünü açıkladı.


Bir banka sözcüsü konu hakkında "Bugün mobil bankacılık her zamankinden daha popüler; 19 milyondan fazla müşteri paralarını yönetmek için uygulamamızı tercih ediyor. Müşterilerimiz uygulamamızın yanı sıra online olarak, telefonla, bankacılık merkezinden, postaneden veya topluluk bankacılarımızdan biriyle konuşarak bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor." açıklamasını yaptı.


Kapatılacağı duyurulan tüm Lloyds şubelerinin yakınlarında nakit paraya erişim için postane ya da ücretsiz ATM gibi alternatif seçenekler bulunuyor. Banka ayrıca halihazırda müşterilere yardımcı olan personeline ek olarak, bir şubenin kapandığı yerde gerekli bankacılık desteğini sağlamak için 28 yeni toplum bankacısı duyuracak.


Lloyds, bu yıl kapanacağını duyuran tek banka değil. NatWest Group, 98 şubesini kapatma planlarını ortaya koyarken, Barclays cadde üzerindeki 90 şubesinin kepenklerini indireceğini, TSB ise 250 işten çıkarmayla birlikte 36 şubesini kapatacağını açıkladı.

Comments


bottom of page