top of page

Sekiz yaşındaki çocuklar için banka kartı

Avustralyalı banka Westpac, banka kartı sahibi olma konusundaki alt yaş sınırını 8'e çekti. Banka bu sayede çocukların finansal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.



Banka, çocukların kart alabileceği yaşı 8'e indirirken; aynı zamanda günlük ve haftalık harcama limitleri, ebeveynlere anlık bildirimler ve online ödeme engeli gibi bir dizi ebeveyn kontrolünü ve güvenlik özelliğini de hayata geçirdi.


Westpac tarafından yapılan bir ankete göre ebeveynlerin dörtte üçü çocuklarına halihazırda bir tür finansal-dijital okuryazarlık öğretiyor ve yarısından fazlası çocuklarına parayı öğretmek için onların bir banka kartına sahip olmalarını istiyor. Ayrıca araştırma sonuçları, ebeveynlerin neredeyse dörtte üçünün, çocuklarının bir işlem hesabına sahip olmasından ve beşte üçünün de bir banka kartına sahip olmasından memnun olduğunu ortaya koyuyor.





Bununla birlikte ebeveynler, online güvenlik ve harcamalar konusunda endişe duyduklarını belirtiyor. Her beş ebeveynden ikisi en büyük zorluklardan birinin online tehditleri durduracak kontrollere sahip olmamak veya çocuklarının neye para harcadığını denetleyememek olduğunu ifade ediyor.



Westpac Nakit ve İşlem Bankacılığı Müdür Vekili Chris Brell konu hakkındaki görüşlerini "Para hakkında erken yaşlarda konuşmaya başlamak, çocuğunuzun tasarruf ve harcama yapmasını sağlamak, onun önemli finansal okuryazarlık becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Ebeveyn kontrollerimiz ve güvenlik özelliklerimiz, ebeveynlerin çocuklarına dijital paranın değerini öğretmelerine yardımcı olurken, onları ve paralarını daha güvende tutacaktır." sözleriyle dile getiriyor.


Siz, sekiz yaş ve üstü çocuklara banka kartı verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizime paylaşmayı unutmayın!

Comments


bottom of page