top of page

Revolut, 2023 yılı için rekor kâr açıkladı

Fintech pazarının güçlü oyuncusu Revolut, 2023 yılında 545 milyon dolarlık rekor bir kâra ulaşarak İngiltere'de bankacılık lisansı alma yolundaki uzun vadeli arayışını hızlandırdı.



Revolut grubunun geliri, rekor müşteri kazanımı ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle 2022'de elde edilen 1.1 milyar dolardan geçtiğimiz yıl içinde %95 artışla 2.2 milyar dolara yükseldi.


Yıl boyunca Revolut, şirket tarihindeki en yüksek yıllık artışla dünya çapında yaklaşık 12 milyon yeni müşteri kazandı ve ürün yelpazesini çeşitlendirip yeni pazarlara açıldıkça 2023'te toplam müşteri sayısını 38 milyona çıkardı. Bu süre zarfında toplam müşteri işlem hacmi ise 16.4 milyar dolardan 22.7 milyar dolara yükseldi.


Şirketin kârlılığını artıran bir başka unsur da, ücretli abonelikler yoluyla Revolut'un hizmetlerini benimseyen müşterilerin sayısındaki %41'lik artış oldu.


Konu hakkında görüşlerini açıklayan Revolut CEO'su Nik Storonsky "Müşteri tabanımız etkileyici oranda genişliyor ve çeşitlendirilmiş iş modelimiz olağanüstü finansal performansımızı desteklemeye devam ediyor. 2023 yılında 2.2 milyar doların üzerinde gelir ve 545 milyon dolarlık vergi öncesi rekor kâr elde ettik. Net 428 milyon dolar kâr ile 2023 yılı, üst üste üçüncü kârlı yılımız oldu." ifadelerini kullandı.


Storonsky, Revolut'un ulaştığı büyüklüğün bir bankacılık lisansı alma teklifini karmaşıklaştırdığını söylüyor. CEO, ”Umarım er ya da geç bu lisansı alırız. Düzenleyiciler hala konu üzerinde çalışıyor ancak şu ana kadar şirketimizle ilgili olağanüstü endişeler dile getirmediler." açıklamasında bulundu.

Comments


bottom of page