top of page

PayPal, reklam platformu kuruyor

Küresel ödeme sistemleri pazarının önemli oyuncularından olan PayPal, satıcıların reklamlarını daha iyi hedeflemelerine yardımcı olmak için müşteri verilerinden yararlanan bir reklam platformu oluşturuyor.



Şirket, müşteri içgörülerini kullanarak tüketicileri cazip tekliflerle memnun ederken, satıcılar için daha iyi reklam harcaması performansı sağlayacak dinamik, gerçek anlamda kişiselleştirilmiş bir platform oluşturmak üzere Uber'den Mark Grether'i işe aldı.


Proje, satıcılara; stok tutma biriminden bireysel ürüne kadar internet üzerinden gerçekte ne satın aldıklarına dayalı olarak müşterilere ulaşma olanağı sunacak olan "PayPal Gelişmiş Teklifler" platformunu da içerecek.


PayPal'ın Tüketici Grubu, Küresel Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Diego Scotti konu hakkındaki görüşlerini “Ticaret ve reklamcılık birbiriyle derinden bağlantılı kavramlar. PayPal'da oluşturduğumuz reklam platformunun büyük ve küçük satıcılar için mutlaka kullanılması gereken bir pazarlama kanalı haline geleceğine inanıyoruz. Mark'ın ekibimize katılmasından ve bu önemli çalışmaya liderlik etmesinden büyük heyecan duyuyorum.” sözleriyle dile getirdi.


Müşteri verilerini reklam için kullanma konusunda PayPal yalnız değil. JPMorgan Chase, Nisan ayında, reklamverenlerin bankanın 80 milyon müşterisini hedeflemek için işlem verilerini kullanmasına olanak tanıyan bir dijital medya işini başlatmıştı.

Comentários


bottom of page