top of page

Nubank, yapay zeka öncelikli stratejisini desteklemek için Hyperplane'ı satın aldı

Nubank, Silikon Vadisi merkezli veri şirketi Hyperplane'ı açıklanmayan bir ücret karşılığında satın alarak yapay zeka öncelikli stratejisini ileriye taşıyor.



2022'de piyasaya sürülen Hyperplane, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmak için bankaların birinci taraf verilerinin ardındaki potansiyeli açığa çıkarmasına yardımcı oluyor.


Platform, bankaların -müşterilerin karar verme sürecinde- birinci taraf veriler üzerinde kendi kendini denetleyen derin öğrenme modellerini eğitmesine, değerlendirmesine ve devreye almasına olanak tanıyor. Hyperplane ile bankalar, risk, tahsilat ve pazarlama gibi iş alanlarında yüzlerce özel modeli eğitebiliyor.


Hyperplane, 6 milyon dolarlık tohum yatırım aldıktan sadece aylar sonra, yakın zamanda 100 milyon müşteriye ulaşan dijital bankacılık devi Brezilyalı Nubank tarafından satın alındı.


Nubank, Hyperplane'ın sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre olacağını ve müşterilere daha akıllı, daha adil ve daha kişiselleştirilmiş finansal ürün ve hizmetler sunarak anında fayda sağlayacağını söylüyor.


Nubank, her gün önemli hacimdeki bir veriyi işliyor. Açıklamada, Hyperplane'ın temel makine öğrenimi yeteneklerini güçlendirerek ürün ve mühendislik ekiplerinin "yolculuklarının her adımında en iyi müşteri deneyimini yaratmak" için kullanacağı temel modelleri oluşturacağı belirtildi.


Nubank CEO'su David Vélez konu hakkında şunları söylüyor: "Nubank'ın kuruluşundan bu yana misyonu karmaşıklıkla mücadele etmek ve müşterileri güçlendirmektir. Yapay zekaya yaptığımız ilk yatırımlar, Hyperplane'ın bir araya getirdiği etkileyici altyapı ve yetenekle birleşince misyonumuzu hızlandıracaktır."

Comments


bottom of page