top of page

Nihayet: Revolut, Birleşik Krallık'ta bankacılık lisansı aldı

Revolut'un Birleşik Krallık'ta bankacılık lisansı almak için uzun süredir devam eden çalışmaları meyvesini verdi. İhtiyati Düzenleme Kurumu'nun onayı ile şirket bankacılık lisansına kavuştu.



Revolut'un Birleşik Krallık'ta üç yıldır devam eden bankacılık lisansına yönelik teklifi; uyumluluk, hesapları zamanında sunamama ve 42 milyondan fazla küresel müşteriye sahip olan işletmenin büyüklüğü gibi nedenlerle gecikti.


Şirketin 2023'te elde ettiği 2.2 milyar doları aşan büyük geliri ve 545 milyon dolarlık vergi öncesi rekor kârı lisansa giden yolda endişeleri azaltmıştı.


Revolut için sıradaki aşama, Birleşik Krallık'taki birçok yeni banka için geçerli olan ve kimi zaman "Kısıtlı Yetkilendirme" olarak da tanımlanan "mobilizasyon" olacak. Şirket, yapı tamamlandığında ve tam yetkilendirme sağlandığında, fintech mevduat tabanını oluşturabilecek ve mevcut e-para hizmetlerinin yanı sıra kredi, ipotek ve kredi kartı gibi ürünler sunabilecek. Bu da Revolut'un sektördeki yerleşik hegemonya için ciddi bir tehdit oluşturmasını sağlayacak.


Revolut CEO'su Nik Storonsky gelişmeye yönelik “Şirketin yolculuğunda bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için son derece gururluyuz. Revolut'u Birleşik Krallık müşterileri için tercih edilen bir banka haline getirmeyi başaracağız.” açıklamasını yaptı.

Commentaires


bottom of page