top of page

NatWest dijital kimlik hizmetini İskandinav ülkelerine taşıyor

Londra merkezli banka NatWest, belge imzalamaya yönelik dijital kimlik hizmetini Adobe Acrobat Sign aracılığıyla İskandinav ülkelerindeki müşterilerinin kullanımına sunacak. Bankanın bu hizmeti, leasing işlemlerinde kullanılacak.



Diğer Birleşik Krallık bankaları için emsal teşkil eden NatWest; İsveç, Finlandiya ve Norveç'teki finansal hizmetlerinde OneID'nin banka onaylı dijital kimlik çözümünü kullanacak. Bu sayede artık Birleşik Krallık, İsveç, Finlandiya ve Norveç'te online bankacılığı olan herhangi bir kişi, NatWest leasing sözleşmesi imzalamadan önce yerel banka kimliğini kullanarak kimliğini doğrulayabilecek.


OneID'nin küresel entegre sistemine geçiş, NatWest'in İskandinav ülkelerindeki leasing işleri için belge ve sözleşme imzalamaya yönelik mevcut doğrulama süreçlerini gözden geçirmesi ve geleneksel "metin yetkilendirme" veya "tek seferlik şifre" yaklaşımının hem verimlilik hem de güvenlik açısından yetersiz olduğu sonucuna varmasının ardından gerçekleşti.


NatWest, OneID'yi ilk olarak geçen yıl Birleşik Krallık'taki işletmelere yönelik Müşteri Özellik Paylaşımı hizmetini kolaylaştırmak için tanıttı.


NatWest yöneticilerinden Simon Jacobson konu hakkında "İskandinavya ve Birleşik Krallık'taki müşterilerimizin OneID ve Adobe Acrobat Sign ile kimliklerini bankalarında doğrulamalarına olanak tanıyarak, iş sürelerini günlerden saatlere indiriyor, sürdürülebilirlik taahhüdümüzü de geliştiriyoruz." açıklamasını yaptı.

Comments


bottom of page