top of page

Microsoft, Çin'deki çalışanlarına Android yasağı getirdi

Microsoft, Çin'deki personeline Android cihaz yasağı getirerek, çalışanlarından iPhone'a geçmelerini istedi. Gelişmeye gerekçe olarak "genel bir güvenlik çalışması" gösterildi.



Çin hükümetinin iPhone yasağı iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken Microsoft'tan bu gelişmenin tam tersi yönünden bir aksiyon geldi. Bloomberg'in ulaştığı belgelere göre Microsoft, tüm personelinden Eylül 2024 itibariyle iPhone'a geçmesini istedi.


Belgede, Çin'in kendi Huawei ve Xiaomi cihazları da dahil olmak üzere, Android akıllı telefon kullanan Microsoft personeline şirket tarafından bir iPhone 15 verileceği belirtiliyor. Bu doğrultuda Microsoft'un Çin'deki ofislerinde Android cihazlar için toplama noktaları kurulduğu da belgede geçiyor.


Microsoft, aynı uygulamayı Hong Kong'da da hayata geçirdi. Ancak değişime neden olan konular arasında yer alan Google Play Store'un Çin anakarasında mevcut olmaması durumu Hong Kong için geçerli değil. Bölgede Play Store'a erişim mevcut. Bu da işin ilginç yanı.


Çin anakarasındaki Android sahipleri bu duruma çözüm olarak Huawei ya da Xiaomi tarafından işletilen uygulama platformlarını kullanmak zorunda kalıyorlardı. Microsoft şimdi bu platformlara da erişimi engelledi.


Microsoft, Apple'ın App Store'u Çin'de mevcut olduğundan, iPhone'a geçen tüm personelinin Microsoft Authenticator şifre yöneticisini ve Identity Pass uygulamasını kullanabilmesini amaçlıyor.


Microsoft, Çin'de kaç çalışanı olduğunu açıklamıyor. Ancak 1992'den bu yana ülkede faaliyet gösteriyor ve ABD dışındaki en eksiksiz yan kuruluşu ile en büyük Ar-Ge merkezinin Çin'de olduğunu söylüyor. Sadece bu araştırma merkezinde 6.000'den fazla mühendis ve bilim insanı çalışıyor.

Comments


bottom of page