top of page

Meksikalı fintech Aviva 5.5 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılık hizmetlerinden yeterince yararlanamayan kişiler ve mikro işletmeler için hizmet veren Meksikalı fintech Aviva, tohum yatırım turunda 5.5 milyon dolar topladı.



Aviva'nın yatırım turuna Credicorp, Ignia Partners, Carao Ventures, Rainforest Capital, DCG, Wollef, Newtopia, 500 Global ve Krealo şirketleri katıldı.


2022 yılında kurulan Aviva, öncelikle nüfusu 500 binin altında olan şehirlerde yaşayan 70 milyondan fazla Meksikalıyı hedeflemek için fiziksel ile dijitali bir araya getiriyor. Kayıt dışı çalışma ve yoğun nakit kullanımı ile özdeşleşen bu pazar, girişimin iddiasına göre 150 milyar doların üzerinde bir kredi varlığı fırsatını temsil ediyor.


Girişim, doğal dil işleme ve bilgisayarlı görüş kullanan %100 konuşma tabanlı kredi başvuruları sunuyor. Mikro ölçekli banka şubelerinde, müşteriler bot destekli 7 dakikalık görüntülü bir görüşmenin ardından gerçek zamanlı kredi onayları alıyor.


Aviva, şu anda müşterilerinin %90'ının kayıt dışı sektörde çalıştığı 26 şehirde faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar 50 binden fazla potansiyel müşteri, Aviva'nın fiziksel ile dijitali bir araya getiren onboarding deneyiminden faydalandı.


Yeni yatırım, Aviva'nın ürün paketini, ortaklık dağıtım modelini ve orta ile küçük şehirlerdeki kiosk ağını oluşturmak için kullanılacak. Girişim, yıl sonuna kadar 50'den fazla şehre yayılmayı planlıyor.


Aviva Eş CEO'su Filiberto Castro konu hakkında "Fintechlerin ve neobankaların sayısız girişimine rağmen, akıllı telefon finansal hizmetler sağlamak için herkese uyan yegane çözüm değil. Fiziksel-dijital (fijital) stratejimizin finansal hizmetlere erişimden en çok yararlanan ve paradoksal olarak resmi finansal sistemden dışlanmış olanlara ulaşmak için gerekli olduğunu kanıtladık." açıklamasını yapıyor.

Comments


bottom of page