top of page

Mastercard, hesap açmayı kolaylaştırmak için açık bankacılığı kullanıyor

Mastercard, kullanıcıların bir hesap açtıklarında veya hesaplarını güncellediklerinde otomatik olarak doğrudan para yatırma işlemlerine geçiş yapmalarını ve tekrar eden fatura ödemelerinin güncellemelerini sağlamak için açık bankacılık yapısında yeniliklere gitti.



EMarketer'ın mobil hesap açma konusunda yaptığı araştırmaya göre, otomatik mevduat değiştirme Amerikalılar tarafından talep edilen bir numaralı özellikti. Ancak Mastercard'a göre bu süreç hala genellikle manuel evrak işleri ve İK işlemleri nedeniyle uzun bekleme sürelerini içeriyor.


Ödeme devi tarafından yapılan güncelleme ile doğrudan bir finans kuruluşunun uygulamasına veya web sitesine yerleştirilen Mastercard'ın Para Yatırma Anahtarı, tüketicilerin manuel evrak işlerini atlamalarına ve maaş bordrosu mevduatlarını otomatik olarak yeni veya mevcut bir banka hesabına yönlendirmelerine olanak tanıyor. Bu özellik, kullanıcıların kimlik bilgilerini üçüncü taraflarla paylaşmak zorunda kalmadan bordro sağlayıcısına bağlanmalarını sağlayan Mastercard Start Path üyesi Atomic'in teknolojisinden yararlanıyor.


Güncelleme aynı zamanda, tüketicilerin abonelik servis sağlayıcıları, kamu hizmetleri, telekom ve sigorta gibi düzenli olarak kullandıkları firmalara ve faturalandırma platformlarına ödeme kimlik bilgilerini eklemelerini veya var olan bilgilerini güncellemelerini de içeriyor. Atomic'in teknolojisi, banka uygulamasından veya sitesinden ayrılmadan doğrudan her sağlayıcı ile kimlik doğrulaması yapmak ve dosyadaki ödeme kimlik bilgilerini güncellemek için kullanılabiliyor.


Mastercard Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Silvana Hernandez konu hakkındaki görüşlerini "Dijital tüketiciler, mevduatların doğrudan yeniden yönlendirilmesi ve faturaların ödenmesi gibi sıkıcı görevler için basitleştirilmiş ve modernize edilmiş süreçleri içeren banka hesaplarından maksimum beklenti içindeler. Ayrıca Z kuşağının özellikle günlük harcamalarında banka hesabına ve kartına yöneldiğini biliyoruz, bu nedenle açık bankacılık bağlantısı aracılığıyla güvenli, kusursuz bir online bankacılık deneyimi sağlamak, finansal kurumların hesap konusundaki önceliğine ve çalışmalarına yardımcı olacaktır." sözleriyle dile getirdi.


Mastercard'ın açık bankacılık alanındaki yeni gelişmelerini ve çalışmalarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Comments


bottom of page