top of page

Klarna çalışanlarının %90'ı her gün yapay zeka kullanıyor



Son dönemin dikkat çeken ödeme şirketlerinden olan Klarna, aynı zamanda yapay zekaya en hızlı uyum sağlayan şirketlerin başında geliyor. Şirket çalışanlarının %90'ı her gün yapay zekayı çeşitli işleri için kullanırken; iletişim, pazarlama ve hukuk birimlerinin bu teknolojiden faydalanma oranları sırasıyla %92,6, %87,9 ve %86,4 oldu.


Klarna, geçen yıl ChatGPT piyasaya sürüldüğünde bu teknolojiyi çalışmalarına entegre eden ilk firmalardan biri oldu. Şirket, alışveriş yapan kullanıcılara kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunmak için ChatGPT temelli bir eklenti geliştirdi.


"Şimdi Al, Sonra Öde (BNPL)" hizmetiyle adından sıklıkla söz ettiren şirket, şu anda personel sorularını yanıtlamak için yapay zeka temelli asistan Kiki'yi kullanıyor. Her gün 2000 civarı soruya yanıt veren Kiki, 1 ila 5 saniye içinde yanıtlar üretiyor.


Klarna CEO'su ve Kurucu Ortağı Sebastian Siemiatkowski, yapay zekanın üretkenliği artırdığını, aynı zamanda idari görevlere ayrılan zamanı azalttığını, çalışanların stratejik ve yaratıcı görevlere konsantre olmalarını sağladığını söylüyor.


Yapay zeka aynı zamanda Klarna genelinde teknik olmayan ekipler tarafından da kullanılıyor; örneğin şirketin iletişim birimi, basın makalelerinin Klarna için olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu tarafsız bir şekilde değerlendirmek için ChatGPT'den faydalanıyor. Klarna'nın avukatları ise çeşitli sözleşme türlerinin ilk taslağını oluşturmak için ChatGPT Enterprise'ı kullanıyor ve bu da bir sözleşmenin hazırlanması için gereken süreyi önemli ölçüde azaltıyor.

留言


bottom of page