top of page

Kendi müzik grubunu yaratmak için TikTok’ta müzisyen arayan banka

Banco Santander yada bilinen ismiyle Santander Bank, Z kuşağı nezdindeki itibarını arttırmak için TikTok'ta bir yetenek arayışına girerek online-yerli bir uluslararası müzik grubu oluşturmayı hedefliyor.



Banka; Arjantin, Brezilya, Şili, İspanya, Meksika, Portekiz ve Uruguay'dan beş yetenekli müzisyeni bulmak için "Birlikte Daha Yüksek Sesle" adlı uluslararası bir yarışma başlattı. Yarışmayı kazanacak beş kişi, profesyonel bir ekiple bir şarkı bestelemek ve video klip çekmek için Barselona'ya seyahat edecek.


TikTok'ta 1.6 milyon takipçisi olan İspanyol sanatçı Omar Montes, ülkelerdeki diğer önemli sanatçıların da desteğini alacak olan girişimin küresel elçisi olacak.


Yarışmaya katılmak isteyenlerin, kendi orijinal şarkılarını yorumladıkları bir videoyu TikTok'taki kişisel profillerine #loudertogether hashtagi ile yüklemeleri ve @santandersmusic hesabını etiketlemeleri yeterli olacak.


Geçtiğimiz yıl İngiltere'de 18 ila 14 yaş aralığındaki 1000 kişiyle yapılan bir anket, katılımcıların %58'inin bütçeleme, para ve kişisel finans hakkında konuşan TikTok fenomenlerini takip ettiğini ortaya koydu. Bu kitlenin önemli bir kısmı sosyal ağdan edindiği bilgilere güveniyor; katılımcıların %40'ı bu fenomenlerin geleneksel medyadan, %34'ü arkadaşlarından ve %26'sı finans sağlayıcılarından daha iyi tavsiyeler verdiğini söylüyor.


Anket katılımcılarının neredeyse yarısı TikTok fenomenlerinin, hisse senetlerine yatırım yapmak veya bir ipotek seçmek gibi konularda finansal kararlar vermelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Comments


bottom of page