top of page

JPMorgan tüm yeni çalışanlarına yapay zeka eğitimi verecek



Amerika merkezli finans devi JPMorgan, yapay zeka gücü olarak itibarını güçlendirme çalışmaları kapsamında tüm yeni çalışanlarına bu alanda eğitim verme kararı aldı.


Bankanın yatırımcı gününde konuşan Varlık Yönetimi Bölümü Başkanı Mary Erdoes şunları söyledi: "Bu yıl buraya gelen herkes, kendilerini geleceğin yapay zekasına hazırlamak için hızlı bir şekilde eğitim alacak." Şirket başkanı Daniel Pinto ise etkinlikte, yapay zekanın bankanın 60 bin geliştiricisi, 80 bin operasyon ve çağrı merkezi çalışanı üzerinde "çok, çok" büyük bir etkisi olacağını dile getirdi.


JPMorgan üst düzey yöneticilerinden Jamie Dimon, Nisan ayında hissedarlara yazdığı mektubunda yapay zekanın gelişimini, matbaa ve buhar motorunun gelişimine benzetti. Küresel bankanın şu anda 2000'den fazla yapay zeka/makine öğrenimi uzmanı ve veri bilimcisi bulunuyor. Bu durum JPMorgan'ın pazarlama, dolandırıcılık ve risk gibi alanlarda 400'den fazla çözüm senaryosu elde etmesini sağlıyor.



Bu ay banka; bir dizi tematik yatırım sepeti için OpenAI'nin GPT-4 modelini kullandığını, bir temayla ilişkili anahtar kelimeleri belirledikten sonra bunları, bu alanda yer alan şirketleri belirlemek adına haber makalelerini tarayan bir doğal dil işleme modeline koyduğunu duyurmuştu.


Evident tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, JPMorgan'ın yapay zeka araştırma çıktısındaki payını 2018 yılına göre 2023'te %30'dan %45'e çıkardığını ortaya koydu. Banka, en yakın rakibi Royal Bank of Canada'nın dört katından fazla, yapay zeka araştırmaları için ilk 10 bankadaki yetenek havuzunun ise neredeyse yarısına denk gelecek şekilde 200'den fazla yapay zeka araştırmacısını istihdam ediyor.

Comments


bottom of page