top of page

Google Pay, biyometri ile kullanıcıları CVV'den kurtarıyor

Google Pay, alışveriş yapanların kartlarının avantajlarını görmelerini, BNPL'yi daha fazla sitede kullanmalarını ve ödeme sırasında CVV kodları yerine biyometri kullanmalarını sağlayacak şekilde yenilendi.



Ödeme sırasında Chrome veya Android'de otomatik doldurma özelliğini kullananlar, artık tüm kart bilgilerini parmak izi, yüz taraması veya ekran kilidi PIN'i ile otomatik olarak doldurabilecek ve CVV güvenlik kodu girmek zorunda kalmayacak.


Google, bu yılın başlarında online ödemeler için Affirm ve Zip sağlayıcılarıyla BNPL'nin pilot uygulamasını başlattı. Uygulama artık ABD genelinde daha fazla ticari siteyi ve Android uygulamasını kapsıyor. Alışveriş yapanlar artık mevcut hesaplarını bu iki platforma bağlayabilir veya ödeme sırasında bir sağlayıcıya kaydolabilirler.


Son olarak, Chrome masaüstünde ödeme yapan American Express ve Capital One kart sahipleri artık otomatik doldurma açılır menüsünde belirli kartlar için çeşitli avantajları görebilecek ve bu da en iyi seçeneği seçmelerini kolaylaştıracak. Google, gelecekte bu özelliği daha fazla kart için sunmayı planlıyor.

Comentários


bottom of page