top of page

Entegre finans platformu Unit işten çıkarmalar yapıyor

Gömülü, yerleşik finans platformu Unit, "beklenenden daha yavaş" gelir artışını gerekçe göstererek personelinin %15'ini işten çıkardı.



Unit'in API platformu, SDK'ları ve kullanıcı arayüzü paketi, şirketlerin bankacılık ve kredi ürünleri oluşturmasına yardımcı oluyor.


Şirketin kurucu ortakları Itai Damti ve Doron Somech, çalışanlarına gönderdikleri bir notta, işten çıkarmaların "daha uzun vadeli düşünme" ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.


Ortakların notunda "Fintech ekosistemindeki bankaların ilerleyişi, artan düzenleyici incelemeler nedeniyle geçen yıl yavaşladı. Bu yavaşlamanın geçici olduğuna ve Unit'in mevzuatın netleşmesinden fayda sağlayacağına inanıyoruz ancak bu zaman alacaktır. Şimdilik verimliliğe odaklanmamız ve beklenenden daha yavaş gelir artışını hesaba katmamız gerekiyor." ifadeleri yer aldı.


Şirket, geniş bir bilançoya sahip olduğunu ve hemen sermaye artırımına gitmeyeceğini, bunun yerine "buna gerek kalmadan kârlı hale gelmek için bir plan yürüttüklerini" ısrarla vurguluyor.

Comments


bottom of page