top of page

Birleşik Krallık'ta açık bankacılık 10 milyon kullanıcıya ulaştı

Araştırmalara göre Birleşik Krallık'ta 10 milyondan fazla tüketici ve küçük işletme artık düzenli olarak açık bankacılık teknolojisinden faydalanıyor.



Open Banking Limited (OBL), bu dönüm noktasının Birleşik Krallık'ta açık bankacılığın yaygınlaştırılmasından altı buçuk yıl sonra gerçekleştiğini, ekonomi için 4 milyar sterlinden fazla değere sahip bir ekosistem oluşturduğunu ve yaklaşık 5000 vasıflı dijital iş yarattığını belirtiyor.


OBL Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Marion King konu hakkındaki görüşlerini "Tüketicinin güçlendirilmesi açık bankacılığın temelini oluşturuyor ve giderek daha fazla insan ile küçük işletmenin açık bankacılığın sağladığı finansal fırsatlardan yararlandığını görmek harika." sözleriyle dile getiriyor.


King açıklamalarının devamında şunları söylüyor: "Uygun maliyetli krediye erişiminden, düzenli tasarruf alışkanlığı edinmeye veya daha bilinçli finansal kararlar almaya kadar, açık bankacılık milyonlarca insanın finansal refahını iyileştirmesi için araçlar sunarak gerçek bir kamu yararı sağlıyor.”


OBL, rekabetin büyümenin temel itici gücü olduğunu belirterek, bir şirket açık bankacılık teknolojisine odaklandığında doğrudan rakiplerinin de onu takip ettiğini belirtiyor.


Birleşik Krallık'ta açık bankacılığın 10 milyon kullanıcıya ulaşması, hükümetin yeni bir dijital bilgi ve akıllı veri tasarısıyla akıllı veri yetkileri getirmeyi taahhüt etmesinden günler sonra geldi. OBL, bu mevzuatın açık bankacılık ekosisteminin gelecekteki büyümesinin temellerini atacağını söylüyor.

Kommentare


bottom of page