top of page

BBVA, Almanya'da dijital banka kuruyor [özel haber]

İspanyol banka BBVA, Almanya'da bir dijital tüketici bankası açmayı ve mevcut teknolojiyi kullanarak nispeten düşük maliyetlerle büyümeyi planlıyor.



Edinilen bilgilere göre proje, BBVA'nın İtalya'daki dijital bankasının başkanı Javier Lipuzcoa tarafından yönetiliyor. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynağımız, bankanın şu anda bir fizibilite çalışması yürüttüğünü ve dijital bankadan sorumlu olacak ekibi oluşturduğunu söyledi.


Yeni gelişme ile BBVA, dijital bankacılık hizmetleri aracılığıyla Avrupa'nın en büyük ekonomisinde büyümek isteyen JPMorgan gibi firmalara rakip olacak. İspanya'nın en büyük ikinci bankasının İtalya pazarına yönelik benzer hamlesi, 420 binden fazla müşterinin katılımıyla ilk beklentileri aşmıştı.


Bugün dijital bankalar fiziksel bankalara göre daha düşük maliyetlerle çalışabiliyor. Ancak bu bankaların kârlı olabilmeleri için çok sayıda müşteri edinmeleri gerekiyor. Örneğin, Goldman Sachs'ın birkaç yıl önce yaptığı benzer bir proje, bir türlü başarıya ulaşamadı ve beklentileri karşılayamadı.


BBVA, bankacılık hizmetleri sunan Alman fintech Solaris SE'nin yatırımcıları arasında yer alıyor. Solaris geçtiğimiz yıl Alman bankacılık düzenleyici otoritesi tarafından, şirketin kontrollerinin ve sermaye gücünün, büyümesine ayak uyduramadığı gerekçe gösterilerek uyarılmış ve eleştirilmişti.


BBVA'nın Almanya'da dijital banka kurma çalışmalarına yönelik yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Comments


bottom of page