top of page

Avustralya hükümeti dijital kimlik tasarısını kabul etti



Dünya dijitalleşmeye devam ediyor. Buna dair son haber Avustralya'dan geldi. Avustralya Hükümeti, Dijital Kimlik Yasa Tasarısını kabul ettiğini duyurdu.


Mevzuat, ülke ekonomisinde bir dijital Kimlik sistemi kuracak ve finansal kuruluşlar ile sağlayıcıların hükümetin dijital kimlik platformuna başvurmasına ve katılmasına olanak tanıyacak. Bu sistemin en önemli faydası, online kullanıcılar için daha güçlü ve güvenli bir ekosistem yaratmak olacak.


Tasarı aynı zamanda dijital kimlik hizmet sağlayıcılarını Avustralya düzenleyicilerinin standartlarına uymak ve yüksek düzeyde güvenlik ve kimlik doğrulamayı sürdürmek için gönüllü akreditasyon programına katılmaya teşvik edecek.


Yeni mevzuat, Kasım 2024'te yürürlüğe girecek ve 2026 yılına kadar işletmeler hükümetin dijital kimlik sistemine katılabilecek.


Avustralya Ödemeler Ürün ve Program Dijital Kimliği Başkanı Rick Iversen, konu hakkındaki görüşlerini "Güçlü bir dijital kimlik ekosisteminin Avustralyalı tüketicilere ve işletmelere sunacağı faydaların farkına varma konusundaki kararlılığı görmek harika. Her zaman söylediğimiz gibi, insanlar kimlik belgelerini ne kadar az paylaşırsa veri hırsızlığı fırsatları da o kadar az olur. Öte yandan dijital kimlik projesinin uygulanmasını ve büyümesini desteklemek için bütçede 288 milyon dolarlık bir tutarın oluşturulmasını da memnuniyetle karşılıyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

Comments


bottom of page