top of page

Apple Vision Pro'daki ilk banka uygulaması

Londra merkezli banka NatWest, bankacılık uygulamasını, akıllı gözlük aracılığıyla yeni sürükleyici deneyimler yaratan Apple Vision Pro üzerinde kullanıma sundu.



NatWest böylece tamamen kullanıcının gözleri, elleri ve sesi tarafından kontrol edilen üç boyutlu bir kullanıcı arayüzü ve giriş sistemine sahip olan VisionOS adlı Apple işletim sisteminde uygulama özelliğine sahip dünyadaki ilk bankalardan biri (ve hatta ilk banka) oldu.


Apple Vision Pro'nun sezgisel hareketleri, kullanıcıların uygulamalara bakarak, seçmek için parmaklarına dokunarak, kaydırmak için bileklerine hafifçe vurarak veya yazmak için sanal bir klavye ya da dikte kullanarak etkileşime girmelerini sağlıyor.


Banka, Vision Pro'yu hazır hale getirme sürecinde uygulamayı göz takibi için optimize etti ve yeni cihazda bankacılık işlemleri sırasında müşteri verilerini korumak amacıyla güvenlik değişiklikleri yaptı.


Yeni gelişme ile birlikte Apple kulaklığı kullanan müşteriler, mali durumlarının görsel bir sunumuyla bakiyelerini ve kredi puanlarını görüntüleyebilecek, hesaplar arasında transfer yapabilecek ve otomatik ödemeleri yönetebilecek.


NatWest, dijital özelliklere yönelik ürün ve hizmet tasarımını geliştirmek için yeni cihazdaki uygulamanın kullanımından elde edilen içgörüleri kullanacağını söylüyor. Müşteriler ayrıca daha sezgisel ve konuşmaya dayalı bir müşteri deneyimi için NatWest'in üretken yapay zeka kullanan dijital asistanı Cora+'ya erişebilecekler.


NatWest'in Dijital Bilgi Sorumlusu Wendy Redshaw konu hakkındaki görüşlerini "Böylesine heyecan verici yeni bir teknolojiye ilk adım atan bankalardan biri olmak harika. Müşterilerimizin bu yeni teknolojide mali durumlarını yönetmek için uygulamayı nasıl kullandıklarını ve onlara daha iyi hizmet vermek için nasıl özel teklifler oluşturabileceğimizi anlamak bizim için ilginç olacak. Bu, bankacılığın gelecekte nasıl görüneceğine dair yalnızca bir fikir; bu alanı izlemeye devam edin.” sözleriyle dile getiriyor.

Comments


bottom of page