top of page

Apple, BNPL hizmeti Apple Pay Later'ı kapatıyor

Apple, taksitli ödemeler için kullanıcılara "şimdi al, sonra öde (BNPL)" imkanı sunduğu Apple Pay Later hizmetini lansmandan sadece bir yıl sonra kapatma kararı aldı.



Şirketin geçen yıl ABD'de başlattığı Apple Pay Later, online alışveriş yapanların Apple Pay ile olan ödemelerinde 1000 dolarlık bir tutara kadar kredi başvurusunda bulunmasına ve ödemelerini faizsiz, ücretsiz bir şekilde altı hafta boyunca dört eşit takside bölmesine olanak tanıyordu.


Ancak bu ayın başında Apple, banka ve kredi kartlarının yanı sıra BNPL devi Affirm aracılığıyla küresel bir taksitli kredi hizmeti sunma planlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bu yılın sonlarından itibaren dünya çapındaki kullanıcılar, Apple Pay ile ödeme yaparken kredi ve banka kartlarının yanı sıra borç verenler aracılığıyla sunulan taksitli kredilere de erişebilecekler. Yeni küresel taksitli kredi teklifimizle birlikte, ABD'de artık Apple Pay Later hizmetimizi sunmayacağız. Odak noktamız, kullanıcılarımızın Apple Pay ile kolay, güvenli ve özel ödeme seçeneklerine erişimini sağlamak olmaya devam edecek. Bu çözüm, Apple Pay'in etkin olduğu bankalar ve kredi sağlayıcılarla iş birliği yaparak dünya çapında daha fazla yerde daha fazla kullanıcıya esnek ödemeler sunmamızı sağlayacak."


Apple; yeni taksit hizmeti için Avustralya'da ANZ, İngiltere'de HSBC ve Monzo, İspanya'da CaixaBank, ABD'de Citi Synchrony, Affirm, ihraç kuruluşları ve Fiserv ile ortaklık kurdu. Şirketin yeni hizmeti hakkında gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Comments


bottom of page