top of page

Amerika'da ilk kez günlük esrar tüketimi alkol tüketimini geçti

Amerika'da esrar kullanımına yönelik ilginç bir veri ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre ülkede ilk kez kayıtlara geçen esrar kullanımı, insanların günlük hayatta tercih ettiği uyuşturucu madde olarak alkolü geride bıraktı.



Esrar, tüm dünyada tartışılan bir konu. Kimi ülkeler esrar kullanımını yasallaştırıp serbest hale getirirken, kimi ülkeler bu konuda kısmi çözümlere, bazı ülkeler ise tamamen yasaklama yoluna başvuruyor. Amerika'da da bir süredir çeşitli eyaletlerde esrar kullanımı yasal. Ülkede şu anda on eyalette ve Columbia bölgesinde esrarın satışı ve tüketimi yasal hale gelmiş durumda.


Amerika'da yakın dönemde esrar kullanımı ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Yapılan bir araştırmaya göre ülkede ilk kez kayıtlara geçen esrar kullanımı, insanların günlük hayatta tercih ettiği uyuşturucu madde olarak alkolü geride bıraktı. 2022 yılı verilerini içeren araştırma sonuçlarına göre Amerika'da her gün esrar kullandığını bildiren 17.7 milyon kişi bulunurken, aynı sıklıkta alkol kullandığını bildirenlerin sayısı 14.7 milyon kişi oldu. Araştırma aynı zamanda ülkede sıklıkla esrar kullananların oranının son otuz yılda 15 kat arttığını ortaya koydu.


Sizce dünyada esrara olan ilginin artışının nedenleri neler olabilir? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Comments


bottom of page